Goishicha je vzácný japonský dodatečně fermentovaný tmavý čaj. Čajové lístky pochází z čajových keřů divoce rostoucích v horách. Čaj se nechává několik let uležet a usadit. Nálev je žlutooranžový, čistý a světlý. Ve vůni můžete cítit náznaky citrusové kůry, ume a rozinek. Chuť je nakyslá a sladká v ústech zanechává příjemný svěží pocit.
Prefektura: Kochi
Goishicha je skvělá po jídle a na zažívání.Tento čaj prochází dvěma fermentačními kroky, jeden za přítomnosti plísní a druhý za pomocí bakterií mléčného kvašení, které mu dodává zajímavé mléčné podtóny chuti i vůni nálevu.
O čaji Goishicha můžete někdy slyšet jako o fermentované banche, ale výsledný produkt nemá se zeleným čajem nic společného. Důvod, proč se čaj nazývá Goishicha, je ten, že nasekané čtverečky připomínají černé kameny deskové hry „go“. Tento čaj prochází dvěma fermentačními kroky, jeden za přítomnosti plísní a druhý za pomocí bakterií mléčného kvašení.
Čaj vyrobený ve městě Ōtoyo v prefektuře Kochi. Sklizeň probíhá od poloviny června do července.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vložte svůj e-mail a my vám budeme zasílat informace o nových produktech na našem e-shopu.