Nádherě plné Liu Bao s chutí oříšků a čokolády. Díky dlouhém zrání v suchých skladech v Hongkongu má nálev sametově hladkou texturu a intenzivní cha chi. Tenhle typ čaje je známý svými uklidňujícími účinky na tělo i mysl. Je proto skvělý k večernímu popíjení.
Oblast: Guangxi
Liu Bao je typ tmavého čaje, který fermentuje v bambusových koších, díky kterým získává část své prototipické chutě a účinku. Původem je tenhhle čaj z provincie Guangxi, kde byl i zpracován v roce 1985. Poté čaj putoval ke zráni do Hongkongu.
Samotné jméno – Liu Bao – je plné historie. „Liu Bao“ se doslovně překládá jako „Šest pevností“, což odkazuje na pevnosti ve specifické části historického Guangxi. Čaj získal toto jméno, protože jeho výroba začala ve vesnici Liu Bao.
Liu Bao sahá až do dynastie Tang (618 - 907). Jeho výroba a způsoby pití měly samozřejmě jen velmi málo společného s Liu Bao, které známe dnes. Později za dynastie Čching (1644 - 1912) to byl jeden z nejvíce ceněných čajů. Šlechtici ho pili denně pro zdraví a krásu nebo ho darovali návštěvníkům a cestovatelům.
V nedávné historii se Liu Bao vyvážel do Macaa, Hong Kongu a Malajsie, kde jej konzumovali převážně horníci. Z tohoto důvodu si čaj pomalu získal reputaci jako každodenní čaj. Teprve nedávno si čaj začal získávat více uznání od znalců čaje po celém světě a vysloužil si uznání, které si zaslouží.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vložte svůj e-mail a my vám budeme zasílat informace o nových produktech na našem e-shopu.